Vind jouw product hier

Spotlight:

30/07 - 30/09 2011

Spotlight: Eindexamenexposities

De zomer nadert, gezien het weer zou je dat niet zeggen, maar op kantoor merken we het des te beter. Nog even een week of twee focussen en dan genieten van een welverdiende vakantie.
Gelukkig bestaan deze laatste dagen niet alleen uit spoedklusjes en het afronden van de boekhouding. We mochten weer eindexamenwerk gaan bekijken.

In alle kunstacademies van ons land tonen laatstejaars rond deze tijd hun afstudeerwerk. We hebben dit jaar de eindexamententoonstellingen van  ArtEZ Zwolle en Academie Minerva bezocht.

Al hebben we maar twee exposities dit afstudeer seizoen kunnen bezoeken, het maakte ons al erg gelukkig. Wat een mooi en inspirerend werk was er te vinden. In Zwolle heerste een ware euforie. De sfeer was ontspannen en je kon merken dat men blij was met de resultaten. Dat mag ook na alle tijd die in deze fantastische projecten is gaan zitten.

zwolle_512
Eén van de werken uit de eindexamenexpositie in Zwolle.

Academie Minerva heeft sinds 2009 een nieuw pand aan de Praediniussingel, het is nu bijna klaar voor gebruik. Architectenbureau SKETS heeft het opgeleverd en nu is het tijd voor de inrichting. Deze zomer is het voor het eerst geopend voor publiek met de eindexamententoonstelling. 
Het oude Groninger Museum is omgetoverd tot een waar pareltje. Oude delen van het pand zijn behouden en aangevuld met moderne elementen. Het eindexamenwerk kwam hier erg goed tot zijn recht.

Een installatie van met matrassen die ‘ademden’ heeft grote indruk op ons gemaakt. In een stille ruimte stonden zo’n acht matrassen op stoelpootjes. Ze stonden heel stil en af en toe hoorde je hun ademhaling en zag je de matrassen los van elkaar zachtjes op en neer bewegen, alsof ze echt sliepen. Fantastisch!

De afdeling interieurvormgeving had een mooie locatie, enigszins achterin, maar open en licht. De maquettes kwamen goed tot hun recht en het zag er erg verzorgd uit. De ontwerpen straalden professionaliteit uit .

Phebe Janssen en Doris ter Hedde kenden we in verband met onze bijeenkomst bij de Hanze Sociëteit Groningen en het was nu verrassend om hun werk gepresenteerd te zien.

Simone Vermaning was zelf aanwezig en vertelde over haar ideeën hoe het prachtige oude postkantoor te Groningen als een rustgevende ruimte te laten dienen door te spelen met lichtinval.

roos-brekeling_512
Roos Brekeling

lena-vander-wal_512
Lena van der Wal

annemarijn-vanrooij_512
Anne Marijn van Rooij

ellen-sprik_512
Ellen Sprik

ronja-mooij_512
Ronja Mooij

 

 

 
Share |