Vind jouw product hier









Spotlight:

06/06 - 30/09 2015

Ontwerper van het Seizoen #4 | Lambert Kamps

Interview Lambert Kamps

Gert-Jan Soepenberg gaf aan hem het stokje door. “bij Lambert Kamps zie ik het plezier in het maakproces terug". Zijn werk, zo zegt hij zelf, bevind zich op het grensvlak van kunst, architectuur en design. Meubelen die lijden aan obesitas en auto’s die op de kop in het water liggen en tot boot zijn omgetoverd. Niets is voor Kamps te gek! Lees meer

In het nieuws

Lambert ontwikkelt werk in opdracht van bewegingswetenschappers van het UMCG. Deze ontwikkelden een experiment die gaat testen hoe kinderen/mensen reageren op een asymetrische speelplaats. Een reeks 'stepping stones', gemaakt door Kamps, krijgen in Selwerd een plaats in de openbare ruimte. Deze 'stepping stones' moeten bijdragen aan beweging en een andere manier van kijken. Hoewel het ontwerp van de stenen stuk voor stuk perfecte cirkels zijn lijkt Lambert, met zijn niet alledaagse kijk op vormgeving, precies de juiste persoon om in dit project te betrekken.

img_2694_512

Wie is Lambert Kamps?

Lambert Kamps is kunstenaar en ontwerper in Groningen. Zijn werk, zo zegt hij zelf, bevind zich op het grensvlak van kunst, architectuur en design. Zijn werk lijkt uit een andere wereld te komen en soms zelfs letterlijk uit een omgekeerde wereld. Opblaasbare tenten, bruggen en installaties. Meubelen die lijden aan obesitas en auto’s die op de kop in het water liggen en tot boot zijn omgetoverd. Niets is voor Kamps te gek!

Lambert begon in 1994 aan de kunstacademie in Groningen. “Na een poging aan de MTS wisselde ik van opleiding en koos voor mode en design. Hier was ik op mijn plek, hoewel mode niet mijn eerste belangstelling had kon ik me er naar hartenlust uitleven in alle creatieve vakken die de opleiding bood. In mijn prilste jeugd wilde ik boer worden, later architect, maar binnen de kunsten en het ontwerper vak is meer vrijheid en dat heb ik nodig.” Dat is in zijn werk terug te zien. Tenten hebben van buiten het stoere uiterlijk van een bunker maar zijn van binnen bekleed met zachte wollen dekens, de Cosy Shelter is één van de vele ontwerpen van Kamps die je op een andere, vrije manier naar onze wereld laten kijken.

lambert_kamps_cozy_shelter__outside_helsinki_2012_512

lambert_kamps_cozy_shelter_inside_london_512

“Mijn werk is vrij conceptueel en ik probeer altijd vernieuwend te zijn. Het bekendst zijn de vele inflatables (opblaasbare objecten) onder andere tenten en meubels. Binnen mijn werk zoek ik altijd naar oplossingen voor problemen in onze maatschappij.”

lambert_kamps_inflatable_bridge_exterior_amersfoort_512

Hoe hij die oplossing vindt? Hoe kijkt Kamps naar die wereld? Laat hij zich inspireren door eigen fantasie of komen zijn ideeën wel voort uit zijn omgeving in Groningen? In de aankomende drie maanden hopen wij hier zelf achter te komen en de antwoorden hier met jou te delen.


Ontwerper van het Seizoen #4

Op 6 juni heeft Gert-Jan Soepenberg de titel ‘Ontwerper van het Seizoen’ overgedragen aan Lambert Kamps. Vanaf begin juni tot eind september (we nemen in juli vakantie) mag hij zich Ontwerper van het Seizoen noemen.

ovhs-logo-wit-zwartblok-def_200_02

In de aankomende vier maanden vind je op deze plek diverse nieuwtjes over Lambert Kamps, zijn bezigheden, de nieuwste ontwerpen en projecten waaraan hij werkt! Kamps is uitgeroepen tot vierde Ontwerper van het Seizoen. In dit concept werkt House of Design gedurende drie maanden samen met één ontwerper om maakprocessen en gedachtegangen achter producten in de spotlight te zetten. 




Share |