Vind jouw product hier

Spotlight:

15/02 - 05/06 2015

Ontwerper van het Seizoen #3 | Atelier Gert-Jan

In de aankomende drie maanden vind je op deze plek diverse nieuwtjes over Atelier Gert-Jan, zijn bezigheden, de nieuwste ontwerpen, en materialen waarmee hij experimenteert! Gert-Jan Soepenberg is uitgeroepen tot derde Ontwerper van het Seizoen. In dit concept werkt House of Design gedurende drie maanden samen met één ontwerper om maakprocessen en gedachtegangen achter producten in de spotlight te zetten. 

Gert-Jan Soepenberg, draagt titel "Ontwerper van het Seizoen" over.

Tijdens de Nacht van de Kunst en Wetenschap zal de huidige "Ontwerper van het Seizoen", Gert-Jan Soepenberg zijn titel overdragen aan een ontwerper van zijn keuze. Ontwerper van het Seizoen is een titel die in het leven is geroepen door House of Design, hierbij staat een ontwerper een seizoen lang in de spotlight. Het CBK Groningen nodigt deze ontwerper uit om tijdens de Nacht van de Kunst en Wetenschap te exposeren. Samen met de nog te onthullen nieuwe ontwerper exposeert Soepenberg zijn werk. Deze nieuwe ontwerper van het seizoen spreekt Soepenberg aan door zijn autonome insteek in combinatie met de techniek die hij gebruikt. In die ontwerpen ziet Soepenberg het plezier van het maakproces terug. Beide ontwerpers exposeren hun werk aan de praediniussingel 59 vanaf 19:30 uur.

Op zaterdag 6 juni is Groningen een etmaal lang de hoofdstad van Kunst en Wetenschap. De Nacht van de Kunst en Wetenschap is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij de bezoekers kunnen genieten van lezingen, workshops, tentoonstellingen, debatten, wetenschappelijke experimenten, muziek, theater, dans en unieke voorstellingen waar kunst en wetenschap elkaar ontmoeten. 

 

Soepenberg lanceert Vase #2 tijdens Salone del Mobile in Milaan

De tweede betonnen vaas eert het ontwerp en de vormen van Frank Lloyd Wright’s Guggenheim Museum.  

guggenheim_new_york_200 vase_2__512 
Guggenheim  -  Vase #2

Voor Vase #2 gebruikt Gert-Jan Soepenberg de binnenkant van het door Frank Lloyd Wright ontworpen Guggenheim Museum in New York, waarbij hij speciale aandacht laat uitgaan naar de binnenste spiraal van het museum. Wat in werkelijkheid de binnenkant van het gebouw vormt, wordt bij deze vaas juist het exterieur.

"De spiraalvorm binnen het museum maakt het voor bezoekers mogelijk om de expositie als een vloeiend geheel te beleven. Het gebouw geeft een prachtige balans weer tussen vorm en functie met een focus op het interieur. Dit vind ik een enorme schoonheid uitstralen, die ik graag in mijn werk wilde laten terugkomen en wat mij heeft geïnspireerd bij de ontwikkeling van Vase #2." Aldus Gert-Jan Soepenberg

 

Atelier Gert-Jan naar Design Week Milaan 2015 

Hoewel Crowdy House voornamelijk bekend is als crowdfunding platform zetten zij ook andere middelen in om ontwerpers een platform te bieden en zodoende is Atelier Gert-Jan, als 1 van de 3 ontwerpers, gevraagd om mee te gaan naar Milan Design Week 2015 om demonstraties te geven van het maakproces van VASE #1 tijdens ‘Design Made Possible’ van Crowdy House. In het kader van de 54e editie van ‘Salone del Mobile’ staat Milaan van 14 t/m 19 april 2015 in het teken van design.

origineel_formaat_soepenberg_by_jenne_hoekstra_512
Vase #1 wordt gemaakt met behulp van een Rotatiegietmachine 


Atelier Gert-Jan op Crowdy House

Naast de Vase #1 en Stool #1 werd ook de Chair #1 van Atelier Gert-Jan toegevoegd aan de collectie op Crowdy House. Waarom krijgen al zijn producten een nummer? Wat gaat hij verder doen i.s.m. Crowdy House? Op die vragen krijg je binnenkort antwoord. 

furniture-armchairs-chair-1-460x307
Chair #1 op Crowdy House 

 

De nieuwe Ontwerper van het Seizoen

Gert-Jan Soepenberg is door Tjeerd Veenhoven (#2) uitgeroepen tot Ontwerper van het Seizoen #3. 

Waarom hij? vroegen we aan Veenhoven: "Gert-Jan experimenteert en giet deze experimenten meteen al in een productvorm. Ik vind vormgeven lastiger en blijf liever in experimenteren, bij hem komen beide tegelijk alsof het zijn natuur is".

10896905_927009790666223_6449854799221718999_n_512
Benoeming Ontwerper van het Seizoen #3 - tijdens Stand van Stad

 

Atelier Gert-Jan

“Mijn ontwerpen staan voor kwaliteit: ze tonen een ambachtelijke en industriële eerlijkheid. Ik geloof dat het onmogelijk is gekoesterde producten te creëren, als het oorspronkelijke ontwerp niet in de eerste plaats de aandacht krijgt die het verdient. Al mijn producten zijn ontworpen met oog voor detail en kwaliteit en gemaakt van eenvoudige, natuurlijke of hergebruikte materialen.” 

In de aankomende drie maanden vind je op deze plek diverse nieuwtjes over Atelier Gert-Jan, zijn bezigheden, de nieuwste ontwerpen, en materialen waarmee hij experimenteert!

10407479_877215642312305_2192278737037069069_n_512_01
Gert-Jan aan het werk tijdens Wonen in Groningen
Share |