Vind jouw product hier

Spotlight:

12/04 - 15/04 2016

Groningers op de Salone di Mobile

In Milaan vind van 12 tot en met 17 april de 55ste editie van de Salone di Mobile plaats. Het evenement werd ooit bedacht om het Italiaanse design onder de aandacht te brengen, maar is tegenwoordig uitgegroeid tot het grootste internationale evenement op het gebied van interieurontwerp. Ook Groningse ontwerpers zijn vertegenwoordigd op de Salone di Mobile.  

Lambert Kamps presenteert er onder de vlag van het Designersblock zijn Pneumatic Tube Lamps; lampen waarbij de lichtintensiteit kan worden bepaald met behulp van luchtdruk. Designersblock is te vinden het BASE-gebouw (hoek Via Tortona en Via Bergognone, Milaan). 

Ook Jack Brandsma laat licht zien. Hij toont in de Plusdesign Gallery zijn MAJOR TUBE-lampen; de langgerekte variant uit de MAJOR TOM-serie. Daarnaast hangen zijn magnetische HANG ON-kleerhangers aan het plafond.

Tjeerd Veenhoven is te vinden in het chique Palazzo Francesco Turati, waar het Nederlandse paviljoen van de Salone di Mobile onderdak heeft. Hier wordt onder de titel Masterly - The Dutch in Milano het werk van ambachtelijke producerende bedrijven en ontwerpbureaus getoond. Veenhoven presenteert er de uitkomsten van TulipPigments, een project waarbij hij pigmenten uit tulpen haalt, om er vervolgens inkt of verf mee te maken.

Masterly - The Dutch in Milano  is te vinden in Palazzo Francesco Turati (foto).

masterly2016_palazzo_historical-rooms_512
Share |