Vind jouw product hier

Spotlight:

16/04 - 25/04 2016

Goud zoeken tijdens de Nationale Museumweek

Van 16 tot en met 24 april is het de Nationale Museumweek. Niet minder dan vijfhonderd Nederlandse musea doen mee, en plaatsten onder de noemer 'Ons Echte Goud' hun schatten prominent in de schijnwerpers. Er zijn veel extra activiteiten, zoals workshops en lezingen, en de meeste musea zijn tijdens de Museumweek gratis of tegen gereduceerd tarief te bezoeken.

Designliefhebbers kunnen op meerdere plekken hun hart ophalen, waaronder in Museum Hilversum, waar nu de tentoonstelling Jaap Drupsteen Designer Explorer loopt, en in het Princessehof in Leeuwarden, waar de eerste van een reeks designtentoonstellingen is te zien: Design #1 Olivier van HerptIn deze tentoonstelling staat het werk dat Van Herpt met zijn 3D-kleiprinter maakt centraal. Wie wil zien hoe deze levensgrote keramiekmachine werkt kan op 23 en 24 april, in het bijzijn van van Van Herpt zelf, zien hoe er in twee uur tijd een keramisch ontwerp wordt geprint. In de hoofdstad wordt honderd jaar Amsterdamse School gevierd. Het Stedelijk en Het Schip presenteren een groots overzicht onder de noemer Wonen in de Amsterdamse School. Ontwerpen voor het interieur 1910-1930.

En tot slot is er natuurlijk nog het enige echte museum in Nederland geheel gewijd aan design: CUBE in Kerkrade. Daar loopt momenteel de tentoonstelling Designing the World, een expositie waarvoor werd samengewerkt met musea uit onder andere Londen, New York en Sydney. Zes design musea, van over de hele wereld, hebben elk tien objecten geselecteerd, die exemplarisch zijn in het voorzien van oplossingen voor uitdagingen op het gebied van human needs: eten & drinken, fysieke en mentale gezondheid, veiligheid en bescherming.

 

bvof_2014_0826_fb_2_512
Share |