Vind jouw product hier

Zomertentoonstelling bij Galerie Beeld & Aambeeld
By: Jeanet Metselaar, 13-08-2014

Van 13 augustus t/m 3 september toont Jeanet Metselaar haar werk bij 'Zomertentoonstelling' tijdens Galerie Beeld & Aambeeld in Enschede. Daarnaast is er ook werk te zien van sieraadontwerper Wicher Booij en ontwerper Beate Dyck.

De sieraden van Jeanet Metselaar zijn zonder uitzondering prominent aanwezig. Door het formaat, de kleur en het materiaalgebruik ontkomt de drager niet aan aandacht. Zelfs als ze niet gedragen worden blijven deze sieraden fascinerende objecten. Voor haar allernieuwste serie halssieraden “Fantastic Plastic” gebruikt Jeanet Metselaar het zeer eigentijdse materiaal PLA filament, een biologisch afbreekbaar plastic, dat toegepast wordt in de 3D-printtechniek.

Wicher Booij gebruikt voor zijn sieraden gekregen, gevonden of verzamelde materialen die een geschiedenis hebben. Zij krijgen een tweede leven in een nieuwe toepassing als sieraad. Uitgangspunten hiervoor zijn beweging, herhaling, schoonheid en humor met als uiteindelijke doel het feestelijke gevoel van de drager/draagster te vergroten. 


Ook de grondstoffen voor de werken van Beate Dyck krijgen een tweede leven. Dyck manipuleert, snijdt, scheurt, trekt, verkreukelt, draait en herschikt vooral gebruikte boeken. En als resultaat van al deze ingrepen ontstaan intrigerende kunstwerken die amper nog verwijzen naar het oorspronkelijke materiaal: telefoongidsen, gezangenbundels of wetboeken. 

jeanet-metselaar_fantastic-plastic 

Jeanet Metselaar - Fantastic Plastic  

                       

wicher-booij_stripes

Wicher Booij - Halssierraad Stripes

 

beate-dyck_rhytmus-mit-rot

Beate Dyck - Rhytmus mit Rot


<< back

Share |