Vind jouw product hier

Tentoonstellingen werk Joost Speet
By: The apARTment Design, 22-05-2014

Joost Speet is wat je noemt een multi-talent. Aanvankelijk tekenaar en schilder, ontwikkelt Speet zich gaandeweg tot een eigenzinnig beeldhouwer. Die combinatie van schilderen en beeldhouwen resulteert in kleurige beelden van hout, maar ook in brons. Bloemmotieven en vruchtvormen zijn belangrijke thema’s. Vanuit de beeldhouwkunst naar de ontwerpkunst, het design, is een volgende voor hem bijna logische stap in zijn artistieke ontwikkeling. Onder de noemer The apARTment Design ontwerpt hij gebruiksvoorwerpen, variërend van
eierdopjes, schalen en houten keukengerei tot klein meubilair. Pure vormen
en natuurlijke materialen voeren daarbij de boventoon. Dit geldt ook voor de T=able, een van zijn recente ontwerpen.

Nieuwste ontwerpen van Joost Speet tentoongesteld in kunstencentrum Haarlem. De serie kooklepels, 3 ontwerpen voor eierdopjes, de schalen en het wandrek T-rays zijn er te zien. Het draait om de nieuwe designs ‘T=able’ , de stoel ‘SummerSeat, en de Literaire bijzettafel.

Daarnaast is er in zijn atelier een overzichtstentoonstelling van schilderijen en beelden voorafgaand aan de huidige designs. Dit is gevestigd in het voormalige Magazijn te Den Oever. Portretten in olieverf en fotowerken van meer kunstenaars  zijn te zien, ook in het naastgelegen pand. Beeldhouwatelier en studio The apARTment ligt aan de Gesterweg 24. Open 10 en 11 mei van 12:00 tot 18:00 uur en na afspraak.

 

summerseat-li_1_512


<< back

Tags used:


Share |