Vind jouw product hier

Roderick Vos gaat samenwerken met Social label
24-06-2013

Er ontstaat iets moois en bijzonders als makers - met afstand tot de arbeidsmarkt samen gaan werken met ontwerpers. Het product dat uit deze samenwerking voortkomt, heet social label. De kunst van het samen maken, presenteren en verkopen.
26 Juni was de kick-off. Social label speelt in op landelijke ontwikkelingen ten aanzien van WMO en Participatiewet door zinvolle dagbesteding, liever nog werk, te bieden. Met het social label-concept ontstaat een aansprekende omgeving met nieuwe kansen en inkomsten. Social economics.

Social label is een initiatief van Amarant groep in Brabant en Articipate! (C-mone en Studio Boot) De sociale werkplaatsen Woodworks en Artenzo uit Tilburg nemen een voortrekkersrol in het social label-concept.

Tijdens de bijeenkomst presenteren de makers van Woodworks (Tilburg) en Jobdone (Breda), werkplaatsen voor dag-besteding van Amarant, trots hun producten onder het Social label > HOUT i.s.m. ontwerper Piet Hein Eek. Ontwerper Roderick Vos tekent de intentieverklaring voor Social Label > VAAS, dat ontwikkeld wordt in samenwerking met creatieve werkplaats Artenzo, voor mensen met een verstandelijke beperking.

Socio economics

Social label speelt in op landelijke ontwikkelingen ten aanzien van de WMO en Participatiewet dor zinvolle dagbesteding, liever nog werk, te bieden.

De sociale werkplaats nieuwe stijl is sociaal, economisch en creatief waarbij het maken in samenwerking met een gerenommeerd ontwerper uitgangspunt is. Werkplaats Woordworks van Amarant biedt hierin leer- en ervarings-trajecten om doorgroeimogelijkheden van mensen te stimuleren. Met het social label-concept ontstaat een aansprekende omgeving met nieuwe kansen en inkomsten. Socio economics.

 

Meedien en waardering

Nieuwe zorgconcepten zijn nodig om mee te kunnen doen in de samenleving. Dat is de aanleiding voor de ontwikkeling van het concept Social label door Studio Boot en C-mone i.s.m. Amarant groep. ‘Want’, zo verwoordt John van Kuijk, manager Werk en Dagbesteding bij Amarant intentie:’juist voor onze mensen is het heel belangrijk dat ze iets maken wat ertoe doet, iets wat nut heeft en gewaardeerd wordt’.

 

>HOUT en >VAAS zijn de eerste Social Labels

Er volgens nog veel meer. Aan elke unieke samenwerking met een gerenommeerd ontwerper wordt een Social label gekoppeld. Het product dat daar uit voortkomt wordt door makers van werkplaatsen voor dagbesteding gemaakt, gepresenteerd en verkocht. De unieke producten die in een beperkte serie verschijnen, zijn met vakmensen en plezier gemaakt. Maar het levert meer op: het biedt perspectieven voor een grote groep mensen die niet snel in het regulieren arbeidsproces instroomt. Bovendien betekent het mooie nieuwe ontmoetingen, waardering en inspiratie.

 

Kijk voor meer informatie op: www.sociallabel.nl

roderickvos_sociallabel_512


<< back

Share |