Vind jouw product hier

'Rib', 'Rob' en 'Sticks' van Gerard de Hoop in productie bij Castelijn
By: Gerard de Hoop, 02-05-2011

Meubelfabrikant Castelijn heeft de kastontwerpen 'Rib', 'Rob' en 'Sticks' van de Groninger ontwerper Gerard de Hoop in productie genomen.  


Sticks
Kasten op één poot, in vier verschillende breedte- én vier verschillende hoogtematen. Het zien van een aantal aan de kant gezette protestborden was voor Gerard de Hoop een bron van inspiratie. De harmonieuze compositie van verschillende groottes in verschillende kleuren zette hem aan tot het ontwerpen van Sticks (2011).


Rib & Rob
Opvallende kasten die qua vorm elkaars tegenpool lijken, maar toch duidelijk aan elkaar verwant zijn. Rob is een slanke kast van 211 cm hoog en 80 cm breed, waarbij 3 vierkante open nissen de aandacht trekken. Deze nissen kunnen zelfs nog méér benadrukt worden door ze in kleur af te laten wijken van de rest van de kast én ze als ‘finishing touch’ uit te lichten met een in de schap ingebouwd spotje. 

Rib is met zijn 120 cm breedte duidelijk een slag groter dan Rob en qua vorm diens tegenhanger: geen nissen in het midden, maar zijarmen aan beide kanten. Met als opvallend gegeven dat twee tegen elkaar geplaatste Rib kasten in het midden weer de vorm van Rob laten zien. 

rib-rob-01_512

'Rib' en 'Rob' 


<< back

Tags used:

Gerard de Hoop

Share |