Vind jouw product hier

Project: biokunststof schoolmeubilair voor basisonderwijs
By: Zinniger interieurarchitectuur bni, 27-06-2012

Sinds 2010 werken Zinniger vormgeving en Feniks Engineering aan een nieuwe standaard voor schoolmeubilair: meegroeiend schoolmeubilair voor het basisonderwijs, vervaardigd uit biokunststof.

Je eigen te personifiëren tafel en stoel die met je mee groeit van groep 1 tot 8. Met een stoel die traploos te verstellen is in zithoogte, zitdiepte en rug. Met een tafel die te verstellen is in een hoek voor een betere ergonomische werkhouding en traploos aan te passen is op de individuele lichaamslengte. Door het slimme ontwerp zijn diverse flexibele opstellingen mogelijk.  Hierdoor ontstaat er een rustiger klasbeeld en worden het aantal bewegingen van de kinderen gereduceerd. Docenten en kinderen kunnen met een eenvoudige handeling de verstellingen uitvoeren.

De tafels zijn zo ontwikkeld dat ze eenvoudig aangepast kunnen worden aan de toekomstige ontwikkelingen binnen het onderwijs systeem. Denk hierbij aan het gebruik van beeldschermen of andere digitale middelen. Door de mogelijkheid van het toevoegen van specifieke aps zijn ze ook geschikt voor speciaal onderwijs. Een voorbeeld hiervan is eenakoestisch concentratiescherm waardoor leerlingen met concentratie stoornissen niet afgeleid worden. Deze toevoeging kan ook gebruikt worden bij toetsen of bij het reduceren van geluid in regulier onderwijs. Een andere optie is de toevoeging van led pictogrammen die het dagprogramma inzichtelijk maken. Dit geeft antwoord op de behoefte van kinderen met een autistische indicatie aan structuur en duidelijkheid. Met de toevoeging van zelf te bedienen gekleurde leds kunnen kinderen non verbaal communiceren met de leerkracht zoals nu gedaan word met de gekleurde dobbelsteen. Aan de onderzijde van het tafelblad kan een opbergvak geplaatst worden voor schriften en boeken. Het ontwerp van zowel de stoel als de tafel zijn zo geconcerteerd dat het uit zo weinig mogelijk onderdelen bestaat die op een eenvoudige manier vervangen kunnen worden. De hele set kan als flat pack verstuurd worden, waardoor transportkosten verminderen. Door het gebruik van biokunststof en biocomposiet zijn ze relatief ligt van gewicht en super sterk. Het biokunststof is een natuurlijke grondstof, bevat geen schadelijke stoffen en draagt hierdoor bij een een gezond binnenklimaat van scholen. De meubelen voldoen aan de strenge C2C norm en vormen een gesloten keten van grondstof tot recycling.

f


<< back

Share |