Vind jouw product hier

OntmoetDesign op Wonen&Co de beurs
By: Anne Varekamp, 28-02-2013

logo_ontmoetdesign_1_512

Ontmoet Design

OntmoetDesign is een eigenzinnig onderdeel van de woonbeurs. In deze industrieel vormgegeven ruimte zijn tientallen winkels, vormgevers en ontwerpers te vinden die verrassende producten presenteren. Wij willen de bezoekers en ontwerpers inspireren om na te denken over het proces achter een product. Hoe is het ontstaan, waar is het van gemaakt, waar komen deze materialen vandaan, wie heeft het gemaakt, hoe is het hier gekomen? Kortom, het verhaal achter een product visueel weergeven. Beeld spreekt meer dan duizend woorden. Welke weg heeft een product afgelegd om hier op deze plek te komen en wat is de impact hiervan geweest?

Door dit weer te geven is het ook inzichtelijker wat de kwaliteit van een product is en eventueel prijsverschil beter uit te leggen. Van ontwerp naar materiaalkeuze, naar productieproces. Het doel hiervan is om de bezoekers na te laten nadenken over waarom ze een specifiek product kopen, naast dat ze het mooi vinden en de prijs. Inzicht geven in het verhaal achter een product om tot een veel bewustere koop over te gaan.

Ontmoet Design heeft dit jaar nieuwe ontwerpers en producten. Zo zal Studio-Annemarijn haar nieuwe Woodcollars presenteren, Tim Vinke zijn nieuwe ontwerp Big Foot en neem een test ritje op de houten fietsen van bough bikes. Ook zullen de dames van stoere vrouwen aanwezig zijn om de bezoeker op een unieke manier bewust te maken van hun omgeving.

 

Deelnemers:

Anne Varekamp
Kim Wildhagen
Tim Vinke
Jeanet Metselaar
Jildou Lindhout
De tafel heren
Kevin Hof
Stoere Vrouwen
OpMaat
Josse Veen
Plus twee
Fablab
Gertjan Soepenberg
boughbikes
Anne-Marijn Van Rooij
Design Expo
Eco pop up store
Gerard v/d Beek
Lena v/d wal

01-30_hekwerk_2013-02-21_14245000000_1_512

 


<< back

Share |