Vind jouw product hier

Ontbijtsessie Tjeerd Veenhoven Yksi Expo
By: Tjeerd Veenhoven - Studio Tjeerd Veenhoven, 30-06-2015

Momenteel loopt de tentoonstelling 'Wishful thinking, wishful doing' van Tjeerd Veenhoven bij Yksi Expo te Eindhoven. In deze tentoonstelling laat de Groningse ontwerper vier van zijn projecten zien. Namelijk:

Pigment uit tulpen - Na acht maanden experimenteren vond Studio Tjeerd Veenhoven een manier om kleurstof te onttrekken aan de bloem van de tulp via drogen en een mechanisch en biochemisch proces. Tulpen kweken is een exacte wetenschap en sluit daarom goed aan bij de precisie die kleurpigmenten moeten hebben. De toepassingen lopen van vingerverf tot het inkleuren van biologische plastic.

Herbarium - Het herbarium als ‘bewaarplaats’ van allerlei soorten bloemen en planten inspireerde Tjeerd Veenhoven om anders te kijken naar de rijkdom van de flora in Nederland. Elk seizoen trekt hij er op uit om in het open veld en langs de oevers van rivieren bloemen en planten te verzamelen, van alledaags soorten tot exoten. De oogst wordt vereeuwigd dankzij een bijzondere en ecologische conserveringstechniek.

Palmleather - Studio Tjeerd Veenhoven bedacht een manier om palmbladen te verwerken tot een soort leer, waar vervolgens producten zoals slippers van gemaakt kunnen worden. Honderd procent milieuvriendelijk, en ook de producten zijn geheel biologisch afbreekbaar. Onder andere met de stichting DOEN worden projecten in India opgezet. 

HuisVeendam - Onder de naam HuisVeendam heeft Studio Tjeerd Veenhoven nieuwe toepassingen ontwikkeld van aardappelzetmeel - in combinatie met diverse organische reststromen. Dit als basis voor natuurlijke materialen die kunnen worden gebruikt in wanden en objecten en in de nabije toekomst ook als vloer.

Op 28 augustus geeft Tjeerd Veenhoven tijdens een ontbijtsessie van 9:00-10:30 uur een lezing over deze vier projecten en een rondleiding door de expositie. 

yksi_512


<< back

Share |