Vind jouw product hier

Le Nuage van Wessemius in Dubai
By: Wout Wessemius, 18-04-2014

Wout Wessemius vertrekt aanstaande zondag naar Dubai. Daar zal hij persoonlijk zijn unieke ontwerp van Le Nuage bevestigen in de eetkamer van een penthouse. In Marina 23, de op één na hoogste woontoren van de wereld, komt het lichtobject boven een eettafel te hangen. De tafel biedt ruimte aan 21 personen. Wout heeft het ontwerp in opdracht van de eigenaar van het gebouw gemaakt en heeft vanaf zondag 5 werklieden tot zijn beschikking om het immens grote ontwerp boven de tafel te bevestigen.

Het ontwerp
Het ontwerp is in drie delen gemaakt en vervoerd per schip. Het licht object is namelijk 5,5 meter lang. In de aankomende week wordt het object zodanig aangepast dat het opgehangen kan worden.

Le Nuage is een lichtobject in de vorm én met de uitstraling van een wolk. De buitenkant is zo gevormd dat er verschil in lichtdoorlatendheid is. Aan de binnenkant is de spaarlamp omhuld door een casco van kunststof dat een speciale behandeling heeft ondergaan. Hierdoor krijgt het lichtobject de uitstraling van een wolk die door de zon beschenen wordt. Elk exemplaar is handgemaakt en enig in zijn soort.  

woutwessemius_lenuage_02_200   woutwessemius_lenuage_01_200

In Dubai wordt het ontwerp van Le Nuage ontzettend gewaardeerd. De Financial Towers, die hoog in de lucht met elkaar verbonden worden door een glazen loopbrug van zes meter breed, is het volgende project van Wessemius. De glazen loopbrug wordt omgebouwd tot restaurant waarin acht wolken van Wout komen te hangen.


<< back

Tags used:


Share |