Vind jouw product hier

Huting en de Hoop één van de winnaars ontwerpwedstrijd
By: Huting & de Hoop, 02-12-2014

Stichting Landgoed Fraeylemaborg heeft een prijsvraag uitgeschreven voor het ontwerp van een folly. De folly moet een minimale inhoudsmaat hebben van 38 kubieke meter en moet kunnen worden afgesloten, zodat de Fraeylemaborg er wisseltentoonstellingen in kan organiseren. Op de folly komt een zonnecollector te staan, zodat de kunst die erin staat kan worden uitgelicht. De follies blijven minimaal vijf jaar staan.

Huting en de Hoop hebben meegedaan aan de prijsvraag met het ontwerp ’’Swoaistee folly’’.
‘’Folly De Swoaistee staat op de plek waar de zwaaikom gesitueerd was en is ontworpen rondom deze denkbeeldige zichtlijnen. De blik van de bezoeker zal hierdoor automatisch bepaald worden bij de gebouwen rond het plein en het Slochterdiep. In het midden van de folly is een zitgelegenheid van hieruit kan de bezoeker alle richtingen op kijken, dit is de swoaistee de plek waar het allemaal om draait, het middelpunt. In de vloer van de folly zijn als emblemen de verschillende gebouwen aangebracht. Zij vertellen het verhaal over het Slochterdiep, de trekschuiten en het leven van toen wat zich rond het Erfgoedplein van nu afspeelde.‘’  -  Huting & De Hoop

De winnaars van de ontwerpwedstrijd zijn nu bekend! Het was een zeer moeilijke klus voor de jury die bestond uit Niek Verdonk, Marlies Rohmer, Yttje Feddes, Titus Eliëns, Henny van Harten en Marjon Edzes. De jury heeft gelet op de kwaliteit van het ontwerp, hoe uniek het ontwerp is en in hoeverre het werkelijk om een folly gaat. Daarnaast heeft men getracht spreiding te krijgen in het materiaalgebruik.
Huting en de Hoop is één van de winnaars van de ontwerpwedstrijd. Ook House of Design Friend Alex den Braver heeft met zijn ontwerp gewonnen.

De winnaars zijn:
Alex den Braver – Folly bij de Hooge Berg (publiekswinnaar)
Lambert Kamps – Façade
Nathalie de Vries en Klaas Hofman (MVRDV) – Trug naor de Worrel
Huting en de Hoop – Swoaistee
Geir Eide – Donker licht
Haiko Meijer (Onix) – Koetshuisje
René van Zuuk – Koperen kamer
Arjen Boerstra – Secret Oak
Fivelingo – Van Bus noar bos
Reinier de Gooijer – Strotempel

 

huting-hoop_swoaistee_512

 


<< back

Share |