Vind jouw product hier

Designcafé Gerard de Hoop
By: Gerard de Hoop, 19-11-2014

Gisteren organiseerden wij een intiem designcafé in ROOM100. Reden hiervoor is de lopende overzichtstentoonstelling 'Poul Kjærholm meets Gerard de Hoop'. ROOM100 is gespecialiseerd in ontwerpen door Kjærholm. Eigenaresse van ROOM100 Josephine Jasperse vertelt ons dat ze de werken van Gerard goed tussen de meubelen van Kjærholm vindt passen.

Gerard nam ons mee langs zijn tentoongestelde ontwerpen. Kenmerkend aan zijn werk zijn optische verrassingen en grafische elementen. "Het is een compliment wanneer mensen mijn werk als herkenbaar beschrijven, maar ik ga niet specifiek voor een bepaalde stijl. Wel ben ik geïnspireerd door de minimalistische Japanse stijl van designers als Nendo," zegt Gerard.

Gerard vertelt dat alledaagse zaken ook een inspiratiebron zijn. Bijvoorbeeld bij zijn werk 'Sticks'. Het beeld van een aantal aan de kant gezette protestborden vertaalde hij in deze veelzijdige kastjes. Daarnaast houdt hij zich bezig met flat pack meubilair. Dit zie je terug in zijn ontwerp, 'Frame 2.0', een boekenkast die je als bouwpakket in elkaar kan zetten. 

Sommige van Gerards ontwerpen zijn prototypen. Gerard zoekt nog naar een fabrikant om deze te produceren. Eerdere werken van Gerard zijn in collecties van o.a. Palau en Gelderland opgenomen.

Na Gerard vertelt Josephine over Poul Kjærholm, een Deense designer die leefde van 1929 tot 1980. Enthousiast vertelt Josephine over zijn ontwerpen. Kjærholm heeft eenvoud en liefde voor de natuur vertaalt in uniek en tijdloos meubilair. Opvallend was dat Kjærholm, anders dan de meeste van zijn Deense tijdgenoten, vaak staal koos als primair materiaal, in combinatie met andere materialen zoals hout of leer. 

029_512

011_512

 033_512_04

'Frames wall' opgenomen in de collectie van Palau.


<< back

Share |