Vind jouw product hier

Carolijn vertelt over opdracht bij Academie Minerva
By: Carolijn Slottje, 26-01-2013

Themdesigners is een samenwerking tussen de ontwerpbureau's Studio Martijn Westphal en Carolijn Slottje Interior Design. Samen wonnen zij de pitch bij Kunstacademie Minerva om de inrichting voor de medewerkerskamer van Kunstacademie Minerva te realiseren. Hierna kregen zij de opdracht om de inrichting van de medewerkers kamer te realiseren. "De oorspronkelijke ruimte was onpersoonlijk wit met meubilair dat ergens anders in het gebouw over was. We hebben gezorgd voor een nieuwe identiteit van deze ruimte. De medewerkers zeggen nu met trots ‘onze kamer’ tegen de ruimte, dat is leuk."

Lees het hele interview met Carolijn Slottje en bekijk de foto's!

foto_1_512

Interview met Carolijn Slottje over de opdracht die zij samen met Martijn Westphal heeft gewonnen bij Kunstacademie Minerva. Ze werkten voor deze opdrachten samen onder de naam: Themdesigners.

Hoe is de samenwerking onder de naam Themdesigners ontstaan?
Themdesigners is een samenwerking tussen de ontwerpbureaus Studio Martijn Westphal en Carolijn Slottje Interior Design. We hebben beide gestudeerd aan Kunstacademie Minerva. We hoorden van een pitch voor het ontwerpen van de bestuurskamer van de dean van Academie Minerva mevrouw Dorothea Vermeulen. Voor de gelegenheid van de pitch hebben wij ons verenigd onder de naam Themdesigners.

 

Wat houdt de opdracht precies in?
Kunstacademie Minerva is de laatste jaren uitgebreid en is bezig geweest met verbouwen. Tegenwoordig horen het historische pand aan de Praediniussingel en het oorspronkelijke gebouw van architect Piet Blom aan het Gedempte Zuiderdiep bij Kunstacademie Minerva. Het historische pand aan de Praediniussingel is onlangs op een mooie manier gerenoveerd. Ook het oorspronkelijke gebouw van architect Piet Blom aan het Gedempte Zuiderdiep is verbouwd. Dit gebouw voldoet nu aan het beeld van een moderne kunstacademie. Er was alleen nog geen inrichting voor de medewerkerskamer in dit gebouw. De opdracht was om de inrichting voor de medewerkerskamer te realiseren. Het is fijn om te merken dat deHanzehogeschool, waar Minerva deel van uitmaakt, achter haar alumni staat.


Hoe is de uitvoering verlopen?

De oorspronkelijke ruimte was onpersoonlijk wit met meubilair dat ergens anders in het gebouw over was. Door de muren een groen/grijze kleur te geven, werd de eigenaardig gevormde ruimte een geheel en ontstond er een sfeervolle identiteit. De lage banken en stoelen die er sinds het opleveren van het gebouw aan het Gedempte Zuiderdiep stonden waren geliefd maar versleten. Om deze reden is er gekozen deze op te lappen.

De hoge en lage tafels zijn speciaal voor deze kamer ontworpen en hebben een licht berkenhouten blad waar je magazines in kunt hangen en waar je goed met je laptop aan kunt werken. De klassieke Gispen stoelen hebben we kunnen bemachtigen via Vos Interieur. Het zijn de oude stoelen van restaurant Doppler, Dat we deze klassiekers voor het interieur konden gebruiken was echt een buitenkans.

Een karakteristiek element van het interieur is de houtenwand met kurken noesten. In de kurken noesten kunnen de medewerkers berichten achterlaten en uitnodigingen en posters ophangen. Een detail waar we veel complimenten over hebben gehad.

 

Ben je tevreden met het resultaat?

Martijn en Carolijn hebben ervan genoten om te ontwerpen voor hun oud leraren.
“Het was heel leuk om de commentaren te horen van medewerkers die een kop koffie kwamen halen terwijl we de inrichting aan het realiseren waren.  Ze moeten er allemaal iets van vinden, het blijven per slot van rekening leraren. Vooral het verven van de muren maakte veel reacties los. Nu zeggen ze met trots ‘onze kamer’ tegen de ruimte, dat is leuk”. 

 

foto_72_512

foto_52_512

foto_62_512

foto_132_512

 


<< back

Share |