Vind jouw product hier

1boom - projecten op reis
By: Paul ten Voorde Meubelbeelden, 30-01-2015

1boom is een project waarbij 73 vormgevers en kunstenaars een grote verscheidenheid aan producten en objecten laat zien, allemaal gemaakt van één boom. Het project begon met 1 eikenboom die in 2013 is gekapt. Sinds die tijd verwerken ambachtslieden, ontwerpers en kunstenaars het kwaliteitshout, maar ook de bladeren, takken, schors en het zaagsel tot een rijk scala aan producten.

Het project wil laten zien hoe belangrijk hout en bomen voor ons zijn, hoe belangrijk het is dat hout goed kan groeien, en hoeveel functionele en kunstzinnige dingen we kunnen maken van één boom. Het project 1boom verbeeldt de waarde van onze bomen en het belang van goed bosbeheer.

1boom is van en voor iedereen die met bossen, en de verwerking van hout en bomen te maken heeft. 1boom richt zich op wie graag in bossen wandelt, interesse heeft in de natuur, en hecht aan een duurzame omgang met ons landschap. Na de openingstentoonstelling reist de expositie een jaar lang door Nederland. In februari en maart 2015 zal het project te zien zijn in Velp.

House of Design friend Paul ten Voorde is één van de deelnemende kunstenaars aan het project, met het beeld 'Buiging voor 1boom'.

Project 1boom wordt georganiseerd door Stichting Vormgeving in Hout in samenwerking met de Unie van Bosgroepen.

 

postermail_512


<< back

Share |